Find useful info for Mt Damavand in 20 different languages in MDG Int.
فارسی České Dansk Deutsch Dutch English English Weblog English Website Español Français Hrvatski MDG Int international Italiano Norsk Polski Português Română Suomi Svenska ελληνικά български России العربية


MDG på svenska
Mount Damavand Guide på svenska

Mount Damavand Guide på ditt språk
Detta är en kort och grundläggande introduktion till mt Damavand på ditt modersmål, för att se detaljerad information besök
Mount Damavand Guide website och
Mount Damavand Guide weblog på engelska.
Välkommen till den mest informativa webbplatser om Mount Damavand . Hitta nyttig information för Vandring & trekking, klättring, utrustning lista, GPS landmärke, route kartor, läger, klättra timing, högutbildad erfaren guide, guidad tur, resväg, tjänster, sova och rastplatser, transport, varning, väder skick och fler ämnen om Mount Damavand i vårt omfattande läraren webbsidor.


Photo Gallery Mount Damavand Guide

5671m
Damavand
Toppmötet i Iran
Toppmötet i Mellanöstern
Högsta Volcano i Asien och Europa
Näst högsta Volcano i norra halvklotet


Mount Damavand Information
Mount Damavand Guide
Mount Damavand är en tyst vulkan som ligger i Elburz Range. På de flesta dagar på året i tydliga villkor toppmötet kan ses inte bara från Tehran men också långt från 150 kilometer bort. det ser ut Fujiyama i Japan men mycket större. Jag tror att det snörika vit topp med sina regelbundna moln är den vackraste synen på Iran. Man har inte vulkanen Damavand i historisk tid och register så det är betraktas som utdöda tyst vulkanen. Det finns några varma källor på dess nedre sluttningar gillar Larijan byn. Vid toppmötet finns en krater ungefär 150-200 meter över, med en massa gula sulfurous klippor och pimpsten stenar. Vid ca 5000 meter finns det en viss sulfuric gas gör ett litet problem för klättrare. Snö täcker crater och övre sluttningarna på vintern, våren och hösten. På grund av dess stora höjden, utsikten från toppen av Damavand är mycket omfattande, ett stort panorama över berg och dal omfattar många hundra kvadratkilometer. Runt om finns andra toppar i Elburz rad, i norr till Kaspiska havet slätten och i söder fallande till öknar i centrala Iran. I själva verket är det inte bara de högsta topp i Iran, men också den högsta i Mellanöstern och den högsta om du reser från Europa österut till Iran.

Användbar information om Mt. Damavand
Mount Damavand Guide
Farsi Namn: Koh Damavand suppleant Donbalvand, Dood Koh, Koh Damawand
Svenskt namn: Mount Damavand eller Volcano Damavand, mt. Damavand
Alternate Spell & Namn: Mount Damawand, Volcano Damawand, Demavand, Demavend, demavand ....
Plats: centrala Elburz sortiment Iran 80 km nordost om Teheran
Höjd: 5671 m - 18605 fot också se: Elevation av Damavand
Latitud: 35 ° 57 '19 "N
Longitud: 52 ° 06 '36 "E
Best Klättring Tid: 10 juni-20 aug
Best Klättring Side: South ansikte
Best Klättring Program: 2 dagar klättra
Best Startpunkt: Polour, en liten by på södra sidan av Mount Damavand
Först klättrar: Vi tror att det har skett maj oregistrerad klättrar i antiken.
Första Inspelad Climbed: 1837 av WT Thomson
Status: inte aktiva Se också: vulkanisk aktivitet av Damavand
Senaste utbrottet: Inga på rekord
Närmaste internationella flygplats: IKA Airport Teheran, Iran


Klättring Mount Damavand
Klättring Mount Damavand, 5671 meter, Irans högsta och mest framträdande berg, kan ge ett livslångt minnen. Damavand själv kan se snyggare på avstånd än från nära håll, men åsikter om hela dagar och erfarenhet av klättring Damavand med en grupp lika sinnade vandrare från hela världen är mycket givande.

När klättra Mt. Damavand?
Mount Damavand Guide
Se även tidsplan för Mount Damavand Climb
Best climbing säsong för Damavand
Juni, juli och augusti är de bästa klättring säsong för Damavand. Under dessa tre månader, Damavand gångstig är oftast fria från snö, vädret är relativt mild, tillgång till kollektivtrafik är lätt men fjällstugor är fullsatt. Alla utan mycket vandring upplevelse rekommenderas starkt att ta itu med berget under denna klättring säsong.

När inte klättra Mt. Damavand!
Lågsäsong
Fjällstugor är öppna för användning i all klättring säsonger i Iran. Samtidigt finns det oftast lite snö på Mount Damavand, även under sommaren temperaturer vid toppmötet sjunker till långt under noll t.ex. ner till-25C på natten. Endast erfarna vandrare med ett starkt uppmana att undvika folkmassor, bör överväga lågsäsongen uppstigande till Damavand. Från oktober till omkring mitten av maj klättring till Damavand toppmötet är mycket farligare på grund av extrema vind-och väderförhållanden, snö, is och andra risker.

Iranska nyåret holydays och helger
Mount Damavand Guide
Iranska nyåret kallas Nowroz, 21 mars-2 april, rekommenderas inte för Damavand klättring, under denna tid kan du inte hitta kollektivtrafiken och vägarna är i värsta möjliga trafik skick.


Hur man klättrar Mount Damavand? Är det svårt?
Se även Hur klättra Damavand i detalj.
De uppstigande till Damavand toppmötet inte kräver några större klättring färdigheter. Endast på några punkter, terrängen är brant och stenig. Några skyltar längs leden visa de vandrare vägen. Men den huvudsakliga utmaningen för de klättrar är att luften blir särskilt tunnare som du vinna höjd.

Mount Damavand Crowds
Mount Damavand Guide
Se även tidsplan för Mount Damavand Climb
Klättring Mount Damavand är mycket populär inte bara bland iranierna, men också bland utländska turister, som tycks utgör mindre än en femtedel av alla vandrare. Den högsäsong för klättring Mount Damavand är under skolan semester som senaste från cirka 20 juni till 23 sep Toppens i topp nås ca 6 augusti, Det rekommenderas att undvika klättring under denna period. För att möta varken för stort eller alltför små klungor, föreslår vi att du klättra mt Damavand på vardagar under första hälften av juli innan mängden. Baksidan av en stigning i början av juli är vädret, som tenderar att vara något mer instabil än senare under säsongen.

Mount Damavand Rutter
Se hur klättra Damavand, Damavand GPS Landmarks,
Virtuell resa till Mount Damavand av Google Earth
Mount Damavand har 16 linjer, 4 av dessa linjer (söder norr öst och väst) är populära, med ett tak på cirka 4000m. The North Face har en extra tak på 5000m, den populäraste sidan är söder ansikte, mest climber start deras uppstigande till Damavand toppmöte från södra rutten.

Mount Damavand South Route
Mount Damavand Guide
Det är lätt åtkomlig från Teheran eller norr om Iran, den korta vägen från Teheran till Damavand genom Haraz huvudvägen göra södra strategi bästa Trail. Detta är den absolut enklaste och bästa sida, uppstigande till toppmötet är också kortare.

Mount Damavand Camp1 - Polour Camp
Höjd 2.270 m - 7.447 m
Från Teheran 1.5-2 timme med bil (ca 80 Km)
Polour Camp är en ny etablerad Iran Klättring Federation Complex Camp nära Haraz Road i Polour byn är det bästa rastplats för iranska och utländska klättrare som tänker klättra Mount Damavand från klassiska söder färdväg eller västlig sträckning Damavand. Haraz Road är en av de större vägar som ansluter Teheran till Kaspiska havet i norra Iran i Mazandaran stat, denna stora vägen förbi Mount Damavand genom vackra Haraz Valley stängd för Haraz Älv.

Mount Damavand Camp2 - Base Camp
Höjd 3.040 m - 9.973 m
Ascent att Bargah Sevom Camp: 3-5 timmar
Descent från Bargah Sevom Camp: 2 -3 timmar
Från Polour Complex Camp ca 1 timme med bil
Detta är den populäraste grund för de klättra till Damavand toppmötet, och den mest lättillgängliga från Polour eller Reyneh med bil. Den sista delen av vägen till det här lägret är en grov grusvägar, Hraz Road, är en fullpackad väg, som används av privata fordon under topp på sommarlovet (speciellt iranska helger torsdag och fredag).

Mount Damavand Camp3 - Bargah Sevom Camp
Höjd 4.220 m - 13.845 ft
Ascent till Damavand toppmöte: 5-7 timmar
Descent från Damavand toppmöte: 2 - 4 timmar
I söder Trail leder från Bargah Sevom Camp till toppmötet. Massor av vandringsled visar detta spår till början, och det finns separata spår för uppstigande och descent.The South Trail uppfyller East Trail nära toppmötet. Spendera en natt sova i Bargah Sevom och sedan fortsätta till toppmötet i början på den andra dagen.
Ett fel sätt är att börja klättra berget under natten från den 3: e lägret och vandra genom natten att nå toppen runt soluppgången. Uppenbarligen är detta en mer tröttsamt sätt att klättra berget och ger en ökad risk att falla offer för höjd sjukdom.


Klättring Utrustning
Mount Damavand Guide
se även Mount Damavand Equipment List
För att få en säker vandring till toppen av Mount Damavand är det viktigt att sätta rätt utrustning. Några av de viktigaste sakerna att sätta listas nedan:

Proper Skor
Den stenig, brant terräng i vissa avsnitt och den potential som plötslig, kraftig vind vindbyar finns skäl att sätta ordentlig löparskor.

Proper Kläder
Mount Damavand Guide
Ta ett ordentligt skydd mot låga temperaturer och kraftiga vindar. Det är oftast under noll vid toppmötet, och starka vindar som ofta gör det verkar ännu kallare. Ta regn redskap, som vädret kan ändra mycket snabbt i bergen. Handskar rekommenderas både mot kyla och för vandring på branta, steniga passager.

Ficklampa
Alothough jag inte föreslår att du vandrar under natten, en blixt ljus rekommenderas starkt i varje säsong och väsentliga utanför högsäsong. De flesta väljer huvudet lampor, som de lämnar båda händerna fria.

Mat
Mount Damavand Guide
Särskilt på de stigar där det finns få fjällstugor är det viktigt att få tillräckligt med vatten och mat. Dessutom är det en bra idé att bära ner alla dina sopor även om det finns garbage bins på Mount Damavand.

Altitude Sickness
se även Mountain Sickness
Människokroppen kräver en viss tid att anpassa sig till en plötslig ökning av höjden, annars finns det risk för huvudvärk, yrsel och illamående. Ganska många människor, som klättrar Mount Damavand, faller offer för höjd sjukdom. För att undvika höjd sjukdom, rekommenderar vi er att ta itu med berget i ett långsamt tempo och gör täta pauser. En övernattning på Bargah Sevom Camp rekommenderas till skillnad från en stege klättra till toppen. Det finns inga flaskor av syre, finns på berget hut, kan du sätta din egen som ett effektivt verktyg i förebyggande och bekämpande av höjd sjukdom.


Hur klättra Mount Damavand
Mount Damavand Guide
Två dagar Climb till Mount Damavand från söder Route under sommaren i detalj.
besök också:
GPS Landmarks
Virtuell resa via Google Earth
Equipment List
Vulkanisk aktivitet

Sammanfattning:
Day1 - Teheran att Camp3. Day2 - Camp3 till toppmötet och tillbaka till Teheran!

Detalj:
Dag 1
Hur man når Mt.Damavand?
Du kan resa med bil eller buss till en av dessa platser:
Camp1 - Reineh
Teheran> Haraz Road> Reineh> Reineh Camp. (Ca 2,5 timmar)
Om du kommer från norra Iran, dvs Mazandaran stat, kan du använda detta sätt
ELLER
Camp1-Polour Camp 2.270 m - 7.447 m
Teheran> Haraz Road> Polour> Polour Camp. (Ca 1,5 timmar)
Om du resa från Teheran, Polour är mycket kortare och bättre sätt för dig.
Dessa läger tillhör iranska bergsklättring federationen som du kan använda dem eller så kan du be om en bil för att ta dig till:
Camp2 - Base Camp 3.040 m - 9.973 m
Farsi Namn Goosfand Sara Camp.
Starka bilar likadana 4WD Jeeps bära dig till den 2: a Camp / skyddsrum kallade Goosfand sara som i själva verket är baslägret, (ca 1 timme).
Om du bor i en stad med låg elevation, liksom havsytan, du bättre att ha extra vila här eller, kanske stanna en natt på denna plats efter Acclimatization. (Läs not 1)
Camp3 - Shelter 4.220 m - 13.845 ft
Farsi namn Bargah Sevom Camp
Genom att 3 till 4 timmar vandrar du når Bargahe Sevom Camp, inte bära tung utrustning själv, använda mula och bärare istället. Använd foten vägar är det lätt att hitta dem, gå långsamt och stadigt, om du startar på morgonen du har tillräckligt med tid med hjälp av dagen ljus bara, aldrig börja i mörkret. Stanna en natt här.
(Läs not 1 & 2)


Kartor och skyltar för Mount Damavand

Dag 2
Hur man går till toppen av Mt. Damavand 5.671 m - 18.605 ft
I söder står inför är inte ett tekniskt sätt, med 5 till 7 timmar långsamma och stadiga promenad kan du nå toppen, inte bära tung utrustning med dig själv kan du lämna dem i Bargahe Sevom Camp, endast vidta nödvändiga saker med dig, beroende på vädret det bästa starttid är ca 5 o "klocka på morgonen. (läs viktig anmärkning 3). Innan du börjar kolla upp alla dina nödvändiga saker, har en bra frukost, se väderprognoserna noggrant om möjligt, inte vila mer än 5 minuter per vila under din klättra, för mat och dryck du behöver minst 1,5 skrivelser av vatten, och en lite mat, en del godis eller choklad den er alla! härifrån uppåt finns det inget vatten, mat eller husrum. Använd foten stigar, under sommaren en hel del klättrare gå så sätt kanske du skulle kunna hitta en grupp som passar dina program, om du är osäker använder en guide. Försök inte klättra på natten.
Return Tillbaka
Mount Damavand Guide
Efter att ha nått toppen inte tillbringar mycket tid där, ta några bilder och återvända tillbaka snabbt till Bargah Sevom Camp (ca 2,5 timmar), kan du få vila nu för en halvtimme, när du känner dig ok försöka gå tillbaka till Goosfand Sara och till och med Teheran. Om du har tillräckligt med tid efter din klättra, det är en bra idé att gå till Abe Garm e Larigan 5 km från Reyneh, som du kan använda nytta av mineral varmvatten springs av Damavand och spendera en natt där.

Anmärkning 1
Under sommaren kan du hitta vatten och lite mat här, men jag föreslår att du använder ditt eget. Du kan hitta mula och porter också.
Anmärkning 2
Under sommaren kan du hitta tält och sovsäck för hyran här.
Note3, Viktigt!
Det finns ett fel tror att föreslå du börjar klättra från Bargahe Sevom till toppmötet i Mount Damavand på natten på grund av mindre sulfuric gas, men jag råder dig aldrig börja på natten även om du ser några klättrare göra det, de flesta av dessa människor inte efterträda sin klättra och aldrig se toppmötet! under natten du inte kan hitta lämpliga stigar, kan du göra många misstag kommer du att förlora mer energi på grund av kallare väder, och viktigaste du kan vara vaken men du är inte och den biologiska klocka i kroppen säger att den sovande tid!
Var inte rädd för sulfuric gas, har lite ättika med dig, det hjälper dig mycket!


Alla användbar information och länkar du behöver för att klättra Mount Damavand 5671 m - 18605 fot.
Mount Damavand Guide
A till Ö Mt Damavand Guide
Alla Damavand Camps
Camp 1 - Polour Camp
Camp 2 - Base Camp
Camp 3 - Bargah Sevom
Klättring Mount Damavand
Damavand Hot Springs Springs
Höjning av Mount Damavand
Equipment List för Mount Damavand
Vanliga frågor om klättring Mount Damavand
GPS Landmarks
Hur klättra Mount Damavand
Iran Naturhistoriska Sevärdheter
Mount Damavand Info
Mount Damavand Photo Gallery
Mount Damavand GPS Landmarks
Mummies av Mount Damavand
Nyheter 2008 Photo Gallery
Tours av Mount Damavand
Videoklipp av Mount Damavand
Vulkanisk aktivitet av Mount Damavand
Volcanic statyer av Mount Damavand
Virtual Trip to Mount Damavand Genom Google Earth
Väderprognos


Useful information and links for Mount Damavand
All Camps
Equipment
FAQ
Google Earth
GPS Landmark
How To Climb
Mt Damavand Info
Photo Gallery
Routes
Ski Mountaineering
Thermal Spring
Timing
Tour
Video Clips
Weather


Tjänster
Vi erbjuder och utbud du dessa tjänster för din Mount Damavand och andra iranska berg, ekosystemet, kulturella rundturer ..

Välkommen
-- Vi welcom du vid flygplatsen till engelska / Deutsch talande guide

Tour Guides
Mount Damavand Guide
English / Deutsch översättare (tolk)
och högutbildad erfaren guide på:
-- Mount Damavand Vandring & trekking tour.
-- Mount Damavand klättring tour paket.
-- Mount Damavand ski tour.
-- Andra iranska mountain tour.
-- Iran resa tur.
-- Iran ekosystemet turné.
-- Iran natur turné.


Trafik
Mount Damavand Guide
-- Överföring från ditt hotell till någon Utgångspunkten för Mount Damavand av privata bilar.
-- Privat bil + chaufför guide för andra iranska städer.
-- Patrol bil + chaufför guide.
-- Överföring från Mehr Abad flygplats till hotellet.
-- Överföring från Imam flygplats till hotellet.
-- Privat bil eller allmän buss för olika iranska städer.


Utrustning
levererar utrustning för ert Mount Damavand turer.
-- Mountain redskap.
-- Mat, dryck och matlagning utrustning.
-- Tält, Sovsäck, mat och camping utrustning.
-- Ski utrustning.
-- GPS, avalanche transceiver, kompass, chef ljus osv ....
-- Kartor.

Övriga tjänster
Mount Damavand Guide
Vi kan erbjuda andra tjänster:
-- Iran Visum för utländska Climbers till Mount Damavand.
-- Iran Visum till amerikanska Climbers till Mount Damavand.
-- Hotell bokning i Iran.
-- Boende i Teheran och byar nära montera Damavand.
-- Mount Damavand mineral varmvatten fjädrar bad.
-- Erhålla tillstånd för utländsk klättrare på Mount Damavand.
-- Mulor, sherpa, porter att transportera din utrustning till Mount Damavand härbärgen och tillbaka.

Fråga efter din Gratis råd och hjälp.

Tours
Mount Damavand och andra iranska berg, ekosystemet, kulturella rundturer.
Välkommen till oss om Iran och Mellanöstern högsta topp för de säkraste och mest tillförlitliga bergsbestigning erfarenhet möjligt. Genom att fokusera på Mount Damavand och andra iranska bergen har vi kunnat koncentrera vår erfarenhet att ge dig den bästa möjliga chans att lyckas.
• Mount Damavand och andra iranska Fjällvandring
• Iran Ecosystem Naturhistoriska Sevärdheter Tours
• Iran Cultural Tours

Iran Naturhistoriska Sevärdheter
Mount Damavand Guide
Besök alla naturliga attraktioner i Iran
Vi erbjuder turer för Mount Damavand och andra iranska berg, ekosystemet, kulturella rundturer och Iran Naturhistoriska sevärdheter.


Kontakta oss
Mount Damavand Guide
Observera:
1 - Vi hatar spams lika mycket som du gör.
Din personliga information kommer aldrig att delas med 3: e part.
2 - att hjälpa oss att skilja mellan din e-postadress och spams,
du citerar Damavand i din e-ämne.
3 - Skriv din e-postadress på engelska.

Om du har några frågor om klättring Mount Damavand eller om du har några förslag om Mount Damavand Guide webbsidor, tveka inte att släppa mig. Befor frågar kanske du hittar svaret på vanliga frågor om Mount Damavand.

Detta är en maskin översatt text ska du inte skylla oss för eventuella fel!

Välkommen till Mount Damavand Guide Int, den mest informativa webbsida om Mount Damavand.
Copyright © Mount Damavand Guide Int. Med ensamrätt.

Hitta mer information om Mount Damavand i vår engelska versionen webbsidor:
Mount Damavand Guide
Website
Mount Damavand Guide Weblog




Contact Us ( English )
Please note:
1- We hate spams as much as you do ,your personal information will never be shared with 3rd parties.
2- To help us distinguish between your email and spams, please quote Mt Damavand or Iran Nature in your email subject .
3- Please write your email in English.
4- We will reply to all emails which have the subject Mt Damavand or Iran Nature , please be patient .
5- If you did not get a reply in 2 days , please check your spam box.

If you have any suggestions about our webpage please don't hesitate to drop us a note. If you have any question about climbing Mt Damavand or visiting Iran Natural Attractions feel free to ask .



Mount Damavand Guide Int,
MDG Svenska MDGI870614B
Copyright © Mount Damavand Guide Int. All rights reserved.


hiking & trekking Damavand Iran دماوند ایران iran nature and iran ecosystem , climbing Damavand Iran دماوند ایران and other Iran mountains, equipment list and GPS landmark for Damavand Iran دماوند ایران, route and trail maps for Damavand Iran دماوند ایران, camps , resting places and timing for Damavand Iran دماوند ایران, itinerary Damavand Iran دماوند ایران , experienced guide Damavand Iran دماوند ایران guided tour for Damavand Iran دماوند ایران, transport & services for Damavand Iran دماوند ایران weather forecast Damavand Iran دماوند ایران .Damavand Iran دماوند ایران iran nature and iran ecosystem photo, picture and video . Damavand Iran دماوند ایران iran nature and iran ecosystem guid.
Damavand Iran دماوند ایران Damavand Iran دماوند ایران Damavand Iran دماوند ایران Damavand Iran