Find useful info for Mt Damavand in 20 different languages in MDG Int.
فارسی České Dansk Deutsch Dutch English English Weblog English Website Español Français Hrvatski MDG Int international Italiano Norsk Polski Português Română Suomi Svenska ελληνικά български России العربية


MDG Română
Mount Damavand Ghid în Română

Mount Damavand Ghid în limba dvs.

Aceasta este o scurtă introducere de bază şi să Mt Damavand în limba dvs., pentru a vedea informaţii detaliate, vă rugăm să vizitaţi:
Mount Damavand Guide de Site Web şi
Mount Damavand Guide Weblog în limba engleză.
Bine ati venit la cele mai informative site-uri web despre Mount Damavand. Găsiţi informaţii utile pentru drumetii & trekking, alpinism, echipamente de listă, GPS, de referinta, ruta hărţi, tabere, de sincronizare a urca, de înaltă calificare cu experienta ghid, tur ghidat, itinerarul, servicii, locuri de dormit si odihna , Transport, de avertizare, meteo starea şi mai multe subiecte despre Mount Damavand în nostru cuprinzător ghid de pagini de Web.





5671m
Damavand
Summit-ul din Iran
Summit-ul din Orientul Mijlociu
Cele mai mari Volcano în Asia şi Europa
Cele mai mari în al doilea rând Volcano de Nord Hemisphere


Mount Damavand Informaţii
Mount Damavand Guide
Mount Damavand este un vulcan mute, situată în Alborz Range. Pe cele mai multe zile de la an la summit-ul de clar condiţie poate fi considerată nu numai de la Teheran, dar de asemenea departe de la 150 kilometri distanţă. se pare că este Fujiyama în Japonia, dar mult mai mare. Eu cred că sa început cu alb snowy sale regulate de nori, este cea mai frumoasa vedere din Iran. Nu a fost nici eruption de Damavand în istoric ori şi înregistrări, astfel este considerată ca fiind dispărute mut vulcan. Există unele Hot Springs pe pante mai mici, cum ar fi Larijan sat. La reuniunea la nivel înalt există un crater circa 150-200 de metri peste, cu o multime de galben sulfuroase pumice roci si pietre. La circa 5000 m există, de asemenea, unele sulfuric gaz a face o mica problema pentru climbers. De zăpadă acoperă craterul şi pante superioare de iarna, primăvara şi toamna. Pentru ca de la mare înălţime, vedere de la început de Damavand este foarte vastă, o mare panorama de munte si vale, care acoperă multe sute de patrat de kilometri. Toate sunt în jur de alte varfuri de gama Alborz, în nord de Marea Caspică şi simplu în partea de sud descrescătoare la deserturi de centrale din Iran. De fapt acesta este nu numai cel mai inalt varf din Iran, dar si cea mai mare în Orientul Mijlociu şi cea mai mare în cazul în care călătoriţi spre est de la Europa pentru a Iranului.

Informatii Utile despre Mt. Damavand
Farsi Nume: Koh Damavand supleant Donbalvand, Dood Koh, Koh Damawand
Romana Nume: Mount-area Damavand sau Volcano Damavand, mt. Damavand
Alternativ & Spell Nume: Mount-area Damawand, Volcano Damawand, Demavand, Demavend, demavand ....
Oras: centrale Alborz gama Iran 80 km nord-est de Teheran
Altitudine: 5671 m - 18605 ft vedea, de asemenea: Elevaţie de Damavand
Latitudine: 35 ° 57 '19 "N
Longitudine: 52 ° 06 '36 "E
Cel mai bun Timp de urcare: 10 iunie-20 august
Cel mai bun de urcare laterale: fata de Sud
Cel mai bun program de urcare: 2 zile urca
Cel mai bun punct de start: Polour, un mic sat, la sud de partea de montaj Damavand
Prima Climbs: Credem ca a fost mai unrecorded urca în antichitate de ani.
Prima stocate, urcată: 1837 WT de Thomson
Stare: activ, nu se vedea de asemenea: Activitatea vulcanică din Damavand
Cele mai recente Eruption: nici unul de pe Record
Cel mai apropiat Aeroportul International: IKA Aeroport Teheran, Iran


Climbing Mount Damavand
Mount Damavand Guide
Climbing Mount Damavand, 5671 m, cel mai mare al Iranului şi, cel mai proeminent la munte, la posibilitatea de a efectua o durata vieţii amintiri. Damavand sine, poate arata mai atractive de la Afar decât până la aproape, dar de opinii privind clare de zile şi de experienţa de alpinism Damavand cu un grup de fel de minded hikers din întreaga lume sunt foarte plăcută.

Atunci când pentru a urca Mt. Damavand?
Vedeţi de asemenea Termenul pentru usi Damavand Climb
Cel mai bun Sezonul de catarare pentru Damavand
Iunie, iulie si august sunt cele mai bune Sezonul de catarare pentru Damavand. În timpul acestor trei luni, Damavand footpath este, de obicei, lipsite de zapada, vremea este relativ blanda, de acces de transport public, dar este uşor de adăposturi de munte sunt aglomerate. Toata lumea, fără experienţa este mult mai drumetii sfătuim să abordeze acest munte în timpul sezonului de alpinism.

Când nu pentru a urca Mt. Damavand!
Off Season

Munte adaposturi sunt deschise pentru a fi utilizat în toate anotimpurile de catarare din Iran. În timp ce există este, de obicei, zapada de pe Muntele puţin Damavand, chiar şi în timpul verii la temperaturi de până la summit-ul de mai jos picături de exemplu, faţă de zero-25C noaptea. Doar cu experienţă hikers cu un puternic îndemn pentru a evita aglomeratia, ar trebui să ia în considerare Off Season ascensiunea la Damavand. De la mijlocul lunii octombrie la aproximativ mai alpinism Damavand la summit-ul este extrem de timp din cauza extrem de vânt şi condiţii meteorologice, zăpadă, gheaţă şi alte riscuri.

Iraniene nou an şi holydays weekend
Mount Damavand Guide
Iraniene nou an, denumit Nowroz, 21 martie-2 aprilie, nu este recomandat pentru alpinism Damavand, in acest moment nu puteţi găsi mijloace de transport public, precum şi drumurile sunt, în cel mai grav posibil trafic de condiţie.


Cum se urca Mount Damavand? Este greu?
Vezi si Cum Pentru a Climb Damavand în detaliu.
SECRETE Damavand la summit-ul nu are nevoie de orice majore abilitati de catarare. Numai în unele puncte, terenul este stancos si abrupt. Câteva semne lungul urmele arată modul în care hikers. Cu toate acestea, principala provocare de a urca este faptul ca aerul este mai subţire în special pe măsură ce câştigaţi altitudine.

Mount Damavand Crowds
Vedeţi de asemenea Termenul pentru usi Damavand Climb
Climbing Mount Damavand este foarte popular nu numai printre iranienii, ci si printre turistii straini, care par să constituie mai puţin de o cincime din toate hikers. Sezonul de vârf pentru alpinism Mount Damavand este în timpul vacanţelor şcolare care dureaza de la aproximativ 20 iunie la 23 Sep de vârf a se ajunge la un vârf la aproximativ 6 august, este recomandat să se evite în această perioadă de catarare. Pentru a se întâlni şi nici prea mare , nici prea mici, foarte mulţi, vă sugerăm să vă mt Damavand pentru a urca pe o zi în prima jumătate a lunii iulie, înainte de a începe din mulţime. The downside al unui urca la începutul lui iulie este vremea, care tinde să fie ceva mai instabile decât mai târziu în sezon.

Mount Damavand Trasee
Mount Damavand Guide
vezi, de asemenea, Cum Pentru a Climb Damavand, GPS, landmark-Damavand,
Virtual Hip Damavand să mount-aţi prin Google Earth
Mount Damavand are 16 rute, 4 din aceste trasee (nord, sud, est şi vest) sunt populare, fiecare cu un adapost la aproximativ 4000m. Faţă de nord are un adăpost în plus, la 5000m, cel mai popular este partea de sud se confruntă, cele mai climber de start ascensiunea lor Damavand la summit-ul de la sud de traseu.

Mount Damavand Route de Sud
Este uşor accesibilă de la Teheran sau din partea de nord a Iranului, scurt drum de la Teheran la Damavand prin Haraz de drumuri principale face sudul abordare Trail cel mai bine. Aceasta este de departe cea mai uşoară şi cea mai bună parte, pe ascensiunea la summit-ul este, de asemenea, cea mai scurtă.

Mount Damavand Camp1 - Polour Camp
Altitudine 2.270 m - 7.447 ft
Distanţa de la Teheran 1.5-2 oră cu maşina (aproximativ 80 km)
Polour Camp este un nou Iran stabilite de urcare Federatia Complexul Haraz Drumul Taberei aproape de Polour în sat, este cel mai bun loc pentru odihna iraniene şi străine care intenţionează să climbers Mount Damavand urca de la clasic la sud vest de traseu sau ruta de Damavand. Haraz rutieră este una din principalele drumuri care se conectează la Teheran în zona Mării Caspice din partea de nord a Iranului, în Mazandaran de stat, aceasta strada principala trece prin Mount Damavand prin frumos Haraz Valea închisă pentru a Haraz River.

Mount Damavand Camp2 - Base Camp
Mount Damavand Guide
Altitudine 3.040 m - 9.973 ft
Ascent la Bargah Sevom Camp: 3-5 ore
Ascendenţă de la Bargah Sevom Camp: 2 -3 oră
Distanţa de la Complexul Polour Camp cca 1 oră cu maşina
Acesta este cel mai popular de bază pentru a urca la Damavand reuniune la nivel înalt, precum şi cele mai uşor accesibile de la Polour sau Reyneh cu masina. Ultima parte a drumului la această tabără este o stare brută pietris rutier, Hraz Road, este un drum aglomerat, care este utilizată de către vehiculele particulare, în timpul de vârf din vacanţa de vară (special in week-end-uri iraniene joi şi vineri).

Mount Damavand Camp3 - Bargah Sevom Camp
Altitudine 4.220 m - 13.845 ft
Ascent Damavand la summit-ul: 5-7 oră
Damavand ascendenţă de la reuniunea la nivel înalt: 2 - 4 ore
Sud-Trail duce de la Bargah Sevom Tabara de la reuniunea la nivel înalt. O mulţime de footpath arată acest trail la început, şi sunt separate de trasee pentru ascensiunea şi descent.The Trail îndeplineşte Sud Est Trail aproape de a reuniune la nivel înalt. Petreceti o noapte de dormit în Bargah Sevom apoi continua la summit-ul de pe la începutul celei de-a doua zi.
Un mod greşit pentru a începe să se urcă la munte în timpul nopţii de la a 3-a de tabara si hike, prin noapte pentru a ajunge la summit-ul din jurul rasarit de soare. Evident, aceasta este o modalitate de a mai obositoare urcă la munte si aduce un risc crescut de victima care se încadrează la o altitudine de boală.


Echipamente de urcare
vezi, de asemenea, Mount Damavand Echipament Lista
Pentru a se bucura de un sigur hike la summit-ul de montaj Damavand, este crucial pentru a aduce buna echipamente. Unele din cele mai importante lucruri pentru a aduce sunt enumerate mai jos:

Corect de incaltaminte
The stancos, teren, abrupte, în unele secţiuni şi potenţialul de bruscă, rafale puternice de vant sunt motive pentru a aduce buna drumetii pantofi.

Haine corect
Mount Damavand Guide
Aduceţi adecvat de protecţie împotriva temperaturilor scăzute şi a vântului puternic. Acesta este, de obicei, mai jos de zero, la reuniunea la nivel înalt, şi a vântului puternic de multe ori face chiar par rece. Aduceţi ploaie unelte, după cum condiţiile meteo se pot schimba foarte repede in munti. Mănuşi sunt recomandate atât împotriva coldness, precum şi pentru drumetii de abrupte, stancos de treceri.

Flashlight
Alothough Eu nu vă sugerăm hike în timpul nighttime, o lumina de flash este foarte recomandat in orice anotimp şi esenţiale în afara sezonului de vârf. Majoritatea oamenilor de capete de iluminare a alege, ca le lăsaţi-vă pe mâini atât de liberă.

Mâncare
În special pe trasee în cazul în care există câteva mountain huts, este important să se pun destul de apă şi alimente. De asemenea, este o idee bună de a transporta jos toate gunoaiele deşi există fasole gunoaie de pe Muntele Damavand.

Altitudine de boală
vezi, de asemenea, Munte Boală
Corpul uman necesită o perioadă de timp pentru a se adapta la o creştere bruscă de altitudine, altfel există riscul de dureri de cap, ameţeli şi greaţă. Destul de multe persoane, care urca Mount Damavand, căzut victimă o altitudine de boală. Pentru a evita o altitudine de boală, vă sfătuim să abordeze de munte la un ritm lent şi să facă pauze frecvente. Un sejur peste noapte la Bargah Sevom Camp este recomandat ca spre deosebire de un drept urca la început. Nu sunt de sticle de oxigen, disponibil la munte Hut, s-ar putea să aducă propria dvs. ca un instrument eficient în prevenirea şi combaterea altitudine de boală.


Cum Pentru a Climb Mount Damavand
Mount Damavand Guide

De două zile pentru a Climb Mount Damavand de la sud de rute în timpul verii în detaliu.
de asemenea, vizitaţi:
GPS landmark
Virtual Hip de la Google Earth
Lista de echipamente
Activitatea vulcanică

Sumar:
Day1 - Teheran pentru a Camp3. Day2 - Camp3 la reuniunea la nivel înalt şi înapoi la Teheran!

Detaliu:
Ziua 1
Cum se ajunge Mt.Damavand?
Aveţi posibilitatea să călătorească cu autoturismul sau autobuzul la una din aceste locuri:
Camp1 - Reineh
Teheran> Drum Haraz> Reineh> Reineh Camp. (Cca 2,5 ore)
Daca veniti de la nord de Iran, şi anume, Mazandaran stat, aveţi posibilitatea de a utiliza acest mod de
SAU
Camp1-Polour Tabara de 2.270 m - 7.447 ft
Teheran> Drum Haraz> Polour> Polour Camp. (Cca 1,5 ore)
Dacă călătorie de la Teheran, Polour este mult mai scurtă şi la o mai bună modalitate pentru dumneavoastră.
Aceste Tabere apartin Iranului Munte Escalada Federatia care le puteţi utiliza sau vă poate cere să ia o masina sa:
Camp2 - Base Camp 3.040 m - 9.973 ft
Farsi Nume Goosfand Sara Camp.
Maşini puternice, cum ar fi 4WD Jeeps te transporta la Camp 2a / adapost numit Goosfand sara, care de fapt este Base Camp, (cca 1 ora).
Dacă locuiţi într-un oras cu o altitudine joasă, cum ar fi nivelul mării, vă mai bine să aibă în plus de odihnă aici, sau, poate, un sejur de noapte, la acest loc pentru acclimatization. (A se citi nota 1)
Camp3 - Shelter 4.220 m - 13.845 ft
Farsi numele Bargah Sevom Camp
Până la 3 la 4 ore merg să ajungeţi la Bargahe Sevom Tabără, nu vă transporta echipamente grele, utilizarea şi mule porters loc. Folosiţi căi de picior, este uşor să le găsiţi, mergeţi lentă şi constantă, în cazul în care începe în dimineaţa, aveţi suficient timp, se poate folosi lumina doar ziua, niciodata nu începe în întuneric. Rămâneţi o noapte aici.
(A se citi nota 1 & 2)





Maps and Signs for Mount Damavand Climb
Harti si Semne de Climb Mount Damavand


Ziua 2
Mount Damavand Guide
Cum să mergi la început de Mt. Damavand 5.671 m - 18.605 ft
La sud se confruntă nu este o modalitate tehnică, de la 5 la 7 oră lentă şi constantă plimba-te poti ajunge la reuniunea la nivel înalt, nu transporta echipamente grele cu dumneavoastră, puteţi să lăsaţi-le în Bargahe Sevom Camp, este necesar doar să ia lucrurile cu tine, în funcţie de vremea cea mai buna ora de incepere este de aproximativ 5 O `în ceas de dimineaţă. (citeste notă importantă 3). Înainte de a începe până verificaţi-vă toate lucrurile necesare, au un bun mic dejun, a se vedea prognoza meteo cu atenţie şi, dacă este posibil, restul nu mai mult de 5 minute pe restul în timpul urca, pentru industria alimentara si de bautura aveti nevoie de cel puţin 1,5 scrisori de apă, precum şi o puţine alimente, unele dulciuri sau ciocolata thats all! de aici in sus nu exista nici apa, hrana sau adapost. Folosiţi poalele căi, în timpul verii o mulţime de climbers merge acest fel, poate ai putea fi capabil de a găsi un grup care vă convine pe program, dacă nu sunteţi sigur că utilizaţi un ghid. Nu urca pe timp de noapte.
Inapoi Inapoi
După ce ajunge la început nu petrece mult timp acolo, să ia câteva poze şi de a reveni inapoi rapid la Bargah Sevom Camp (aproximativ 2,5 ore), puteţi avea odihnă acum pentru o jumătate de oră, atunci când vă simţiţi bine încercaţi să mergeţi înapoi la Goosfand Sara şi chiar de la Teheran. Dacă aveţi suficient timp după ce urca, aceasta este o idee bună pentru a merge la Abe Garm e Larigan la 5 km de Reyneh, pe care le poate folosi dreptul de a beneficia de minerale, izvoare de apă caldă şi Damavand petrece o noapte acolo.

Nota 1
In timpul verii puteti gasi apa si unele alimente, aici, dar am sugerăm să utilizaţi propria. Puteţi găsi şi porter prea mule.
Notă 2
În timpul verii vă puteţi găsi cort si sac de dormit de inchiriat aici.
Note3, Important!
Există o greşeală cred că sugerăm să începeţi de la catarare Bargahe Sevom la summit-ul de la Muntele Damavand noapte pentru că mai puţin de gaz sulfuric, dar niciodata nu am sfatuim sa încep de la noapte, chiar dacă vedeţi că unele climbers face acest lucru, cele mai multe dintre aceste persoane nu reuşi niciodată lor urca si vedea summit-ul! în timpul nopţii nu vă puteţi găsi potrivite carari, puteţi face multe greşeli, veţi pierde mai mult de energie, deoarece vremea rece, si cel mai important lucru pe care îl poate fi treaz, dar vă organismul nu este şi ceasul biologic al organismului spune că este de dormit timp!
Nu vă temeţi de gaz sulfuric, au un pic de otet cu tine, ea vă ajută foarte mult!


Useful information and links for Mount Damavand
All Camps
Equipment
FAQ
Google Earth
GPS Landmark
How To Climb
Mt Damavand Info
Photo Gallery
Routes
Ski Mountaineering
Thermal Spring
Timing
Tour
Video Clips
Weather


De la A la Z Ghidul Mt Damavand
Toate Damavand CAMPS
Camp 1 - Polour Camp
Camp 2 - Base Camp
Camp 3 - Bargah Sevom
Climbing Mount Damavand
Damavand Hot Springs
Elevaţie de usi Damavand
Lista de echipamente pentru usi Damavand
Intrebari frecvente despre Climbing Mount Damavand
Cum Pentru a Climb Mount Damavand
Iran Atractii Naturale
Mount Damavand Info
Mount Damavand Galerie foto
Damavand landmark-Mount GPS
Mummies de usi Damavand
Ştiri 2008
Tururi de usi Damavand
Clipuri video din Mount Damavand
Activitatea vulcanică din Mount Damavand
Statuile vulcanică din Mount Damavand
Virtual Trip to Mount Damavand de la Google Earth
Prognoza Meteo pentru Muntele Damavnd


Servicii
Noi vă oferim şi furnizarea acestor servicii pentru usi Damavand şi alte iraniene la munte, ecosistem, excursii culturale ..

Bun venit
-- Noi vă welcom la aeroport de către Romana / English speaking guide

Ghiduri de tur
Mount Damavand Guide

Romana / English translator (interpret)
de înaltă calificare şi experienţă ghid pentru:
-- Mount Damavand drumetii & trekking tour.
-- Mount Damavand alpinism pachete turistice.
-- Mount Damavand tur de schi.
-- Alte iraniene tur de munte.
-- Iran călătorie tur.
-- Iran ecosistem tur.
-- Iran natura tur.


Transport
-- Transferul de la un hotel la orice punct de pornire de usi Damavand de masini particulare.
-- Private de masina + driver de ghid pentru alte oraşe iraniene.
-- Masina de patrulare + driver de ghid.
-- Mehr Abad transfer de la aeroport la hotel.
-- Imam transfer de la aeroport la hotel.
-- Private sau publice de autobuz masina pentru diferite oraşe iraniene.


Echipamente
furnizarea de echipamente pentru dvs. Mount Damavand tururi.
-- Munte de unelte.
-- Produse alimentare, băuturi şi echipamente de gatit.
-- Cort, sac de dormit, saltea, de camping şi echipamente.
-- Echipamente de schi.
-- GPS, avalansa transceiver, compas, cap de lumină etc ....
-- Harti.

Alte Servicii
Mount Damavand Guide
Putem oferi alte servicii:
-- Iran viza pentru straini Climbers să mount-aţi Damavand.
-- Iran viza pentru americani Climbers să mount-aţi Damavand.
-- Rezervari la hotelul în Iran.
-- Cazare în Teheran şi sate aproape de montare damavand.
-- Mount Damavand de izvoare minerale, bai cu apa calda.
-- Obţinerea autorizaţiei pentru straini climbers să mount-aţi Damavand.
-- Mules, sherpa, porter pentru a transporta echipamente de dvs. pentru a putea mount-Damavand adăposturi şi înapoi.

Întrebaţi-vă gratuita pentru sfaturi şi ajutor.

Tururi
Mount Damavand Guide
Mount Damavand şi alte iraniene la munte, ecosistem, excursii culturale.
Bine aţi venit sa ni se alature pe Iran şi Orientul Mijlociu este mai inalt varf pentru cea mai sigură şi cea mai fiabilă experienţă de alpinism posibil. Prin concentrându-se pe Muntele Damavand şi alte iraniene munti am fost capabili de a se concentra experienţa noastră de a vă oferi o cât mai bună şansă de succes.
• Mount Damavand şi alte iraniene montane Ture
• Iran ecosistemului natural Atractii Tours
• Iran culturale

Iran Atractii Naturale
Vizitaţi toate atractii naturale din Iran
Oferim excursii pentru usi Damavand şi alte iraniene la munte, ecosistem, excursii culturale şi Iran Atracţii naturale.


Contactati-ne
Mount Damavand Guide
Vă rugăm să reţineţi:
1 - Ne place spams la fel de mult ca dumneavoastră.
Informaţiile dvs. personale nu vor fi niciodată partajate cu 3a părţi.
2 - Pentru a ne ajuta să distingem între dvs. de e-mail şi spams,
vă rugăm să citat Damavand în obiectul dvs. de e-mail.
3 - Vă rugăm să scrieţi adresa dvs. de email în limba engleză.

Dacă aveţi orice întrebare despre alpinism Mount Damavand sau daca aveti sugestii despre Mount Damavand Ghid de pagini web, vă rugăm să nu ezitaţi să ne fixaţi o notă. Befor solicitându-vă puteţi găsi răspuns în forumuri de întrebări frecvente despre Mount Damavand.

Aceasta este o masina de tradus textul, vă rugăm să nu ne vina pentru orice greseala!

Bine aţi venit la Muntele Ghidul Damavand Int, cea mai informativa despre site-ul Mount Damavand.
Copyright © Ghidul Mount Damavand Int. Toate drepturile rezervate.

Găsiţi mai multe informaţii despre Mount Damavand la noi în versiunea engleză a paginilor Web:
Mount Damavand Guide Website
Mount Damavand Guide Weblog



Contact Us ( English )
Please note:
1- We hate spams as much as you do ,your personal information will never be shared with 3rd parties.
2- To help us distinguish between your email and spams, please quote Mt Damavand or Iran Nature in your email subject .
3- Please write your email in English.
4- We will reply to all emails which have the subject Mt Damavand or Iran Nature , please be patient .
5- If you did not get a reply in 2 days , please check your spam box.

If you have any suggestions about our webpage please don't hesitate to drop us a note. If you have any question about climbing Mt Damavand or visiting Iran Natural Attractions feel free to ask .



Mount Damavand Guide Int,
MDG Română MDGI870613B
Copyright © Mount Damavand Guide Int. All rights reserved.


hiking & trekking Damavand Iran دماوند ایران iran nature and iran ecosystem , climbing Damavand Iran دماوند ایران and other Iran mountains, equipment list and GPS landmark for Damavand Iran دماوند ایران, route and trail maps for Damavand Iran دماوند ایران, camps , resting places and timing for Damavand Iran دماوند ایران, itinerary Damavand Iran دماوند ایران , experienced guide Damavand Iran دماوند ایران guided tour for Damavand Iran دماوند ایران, transport & services for Damavand Iran دماوند ایران weather forecast Damavand Iran دماوند ایران .Damavand Iran دماوند ایران iran nature and iran ecosystem photo, picture and video . Damavand Iran دماوند ایران iran nature and iran ecosystem guid.
Damavand Iran دماوند ایران Damavand Iran دماوند ایران Damavand Iran دماوند ایران Damavand Iran